Kalustettu asunto - yleistä tietoa asunnon valinnasta

14 October 2022
 Kategoriat: , Blog


Kalustettu asunto toimii täydellisesti väliaikaisena kotina, jos sinun täytyy työskennellä toisella paikkakunnalla tai kotisi on remontissa. Lyhytaikaiset vuokra-asunnot ovat yleensä kalustetta skandinaaviseen selkeään ja minimalistiseen tyyliin. Niihin on pyritty keräämään valmiiksi kaikki, mitä tarvitset muuttoa varten. Kalustettuja asuntoja on ollut vuokralla jo vuosikymmeniä, mutta kalustettujen asuntojen vuokraaminen on yleistynyt viime vuosina, esimerkiksi erilaisten sovellusten vauhdittamana. Kalustettuja asuntoja on mahdollista vuokrata erilaisilla palvelulaajuuksilla, kuten kevyesti kalustettuna, täysin kalustettuna ja myös jopa aivan hotellimaisella palvelu laajuudella, johon sisältyvät esimerkiksi siivouspalvelut.

Kalustettu asunto – hyvä vaihtoehto myös lomalla

Myös lomalle lähtiessä, moni valitsee asuinpaikakseen kodinomaisen kalustetun asunnon, sillä ovathan keittiön käyttömahdollisuus ja suuremmat tilat kalustettujen asuntojen valttikortteja. Kalustettuja asuntoja voit vuokrata yhdestä yöstä jopa useampaan kuukauteen. Vuokraus onnistuu joustavasti internetistä palveluntarjoajan sivuilla, vuokraussivustot ovatkin käteviä kalustettujen asuntojen löytämiseksi. Heiltä saat usein parhaiten lisätietoja ja vastauksia sinua askarruttaviin kysymyksiin.

Myös kalustettuun huoneistoon tehdään vuokrasopimus

Kun vuokraat kalustettua huoneistoa, tarkista ainakin nämä asiat: asunnon kalustus ja varustelutaso, usein kalustetun asunnon hintaan sisältyvät liinavaatteet, pyyhkeet sekä perustarvikkeet.

Joissain pidempi aikaisissa vuokrasopimuksissa, sinun tulee maksaa erikseen vedestä, sähköstä, vakuutuksista ja internetistä. Yleensä muutaman viikon asumiseen nämä asiat kuitenkin sisältyvät.

Kalustettuja asuntoja vuokrataan hyvin erilaisilla sopimuksilla, ota selvää peruutus- tai muutosehdoista. Melkein jokaisessa asunnon vuokrasopimuksessa on eritelty jonkinlainen minimi vuokrausaika sekä irtisanomisaika.

Miksi vuokrata kalustettu asunto  

Kalustettu asunto on usein todella hyvä ratkaisu, viikoista muutamaan kuukauteen kestävään asumistarpeeseen. Lyhempikestoiseen asumiseen soveltuu asunto, jossa on jo valmiina kaikki tarvittava eikä sinun tarvitse tuoda mitään mukanasi. Markkinoilta löytyy useita asuntoja, joiden hintoihin sisältyvät muun muassa netti, sähkö, liinavaatteet sekä pyyhkeet, koska näiden järjesteleminen on usein työläs prosessi varsinkin, jos tarkoituksena on asua asunnossa vain lyhyen aikaa.

Moni vuokraa kalustetun asunnon tilapäisesti, koska he ovat vaihtamassa asuntoa, muuttamassa toiselle paikkakunnalle, heidän kotiaan remontoidaan tai he haluavat lomailla pidemmän aikaa asunnon sijainti paikkakunnalla.

Kalustettuja asuntoja voi vuokrata myös kevyemmin kalustettuina. Silloin jos asut asunnossa noin vuoden verran ja haluat varmasti tuoda mukanasi enemmän henkilökohtaisia tavaroita. Muutto kevyesti kalustettuun asuntoon kuitenkin helpompaa, kuin täysin tyhjään asuntoon. Kalustetut huoneistot Imatralla tarjoaa esimerkiksi House & Marine Finland Oy.


jaa